vineri, 1 decembrie 2006

Date statistice despre violenţa în familie

Cercetările întreprinse în diferite ţări au scos la iveală proporţia îngrijorătoare a violenţei asupra femeilor.

Pentru S.U.A se apreciază ca fiind cuprinsă între 1,8 si 4 milioane de femei (Brukcner, 1982): alte studii vorbesc de 12 milioane de femei maltratate in familie ( Pagelow, 1984)

Pentru Germania aprecierile sunt intre 100.000 şi 4 milioane de femei- aproape fiecare a treia femeie căsătorită/ pe an ( Lau, 1979).

Studiile întreprinse în Finlanda arată ca nr. femeilor victime ale violenţei în familie este între 40.000 şi 60.000 în fiecare an.

Cercetările arată că nr. cel mai mare de abuzuri au loc acasă, între membrii familiei şi că din confruntarea dintre femei şi bărbaţi, victime sunt mai ales femeile, iar autorii sunt în majoritatea cazurilor bărbaţii. Dobash & Dobash au constatat că: în 91% din cazuririle de violenţă domestică autorii sunt bărbaţi, iar femeile reprezintă doar 9%.

Dintre cazurile de violenţă în familie:

76% victime sunt femei
11% victime sunt copii
1% sunt bărbaţi

Dintre victimele agresiunilor mortale

53% au fost fete şi femei
43% au fost victime ale membrilor familiei
9% au fost victime ale unei persoane necunoscute

8 comentarii:

Anonim spunea...

cum pot primi si eu ajutor pe ce adresa trebuie sa intru

Anonim spunea...

cum pot primi si eu ajutor pe ce adresa trebuie sa intru

pr. Dan spunea...

Politia vă poate da detalii despre asociaţii şi organizaţii specializate.
pentru detalii folosiţi e-mailul nostru.

Anonim spunea...

Pentru ajutor puteti consulta linkul:
http://www.anpf.ro/hartaserviciilor/?limba=Ro

Anonim spunea...

Vorbe, vorbe...si atat. Tot femeia va fi cea care va pleca noaptea batuta, zdrentuita si cu copii in brate, in timp ce el, el salbaticul, agresorul va sta linistit la caldurica si la bauturica...ca doar trebui sa sarbatorasca victoria. Politia nu intervine in astfel de cazuri. Poti depune o plangere impotriva agresorului, care primeste o amenda, dar ea, femeia, vioctima unde se duce? va sta o saptamana intr-un centru specializat si apoi trebuie sa se revina in "caminul durerii" unde dupa putin timp istoria se va repeta pana cand unul din cei doi va diparea intr-un fel sau altul...
Vorbele nu ajuta la nimik. Raman la stadiul de vorbe. Pedepsele sunt masurile care trebuie aplicate. In Italia de ex, agresorul pleaca insotit de carabinieri din casa, iar femeia ramane linistita acasa alaturi de copii. Dupa cateva zile de beci, normal ca salbaticului ii vine mintea in capul sec si daca va putea reveni acasa se va comporta civilizat si respectabil. Daca nu, va fi nevoit sa stea departe de propria casa si chiar sa-si intretina sotia si copii de la departare...Astea sunt masuri de prevenire si combatere a violentei in familie. In momentul in care esti lovit unde doare te faci cuminte. Dar cand legea te protejeaza tot pe tine agresor si oropseste tot victima este normal sa-ti convina sa vii beat acasa si sa faci pe cocosul...sunt curioasa daca in fata unui barbat esti la fel de cocos..

pr. Dan spunea...

Şi eu înclin să cred că cei violenţi faţă de femei şi copii nu au acelaşi elan în faţa unor bărbaţi, dar s-ar putea să mă înşel şi uneori cel violent să fie mereu şi cu oricine violent.
Poate se aplică legea mai greu pe alocuri în România dar să luptăm să fie mai bună. Adesea aici vobele ajută.
Înca odată - folosiţi la nevoie
Harta serviciilor

Masaj erotic Bistrita spunea...

Unii au nevoie de ajutor mai mult la cap.

phoenix spunea...

Ar fi utila si o statistica pentru Romania.